İletişim Başkanlığı, A Milli Futbol Takımı’nın Paraguay maçı nedeniyle YKS öncesi vatandaşları maç heyecanını ölçülü yaşamaya ve öğrencileri rahatsız edecek davranışlardan kaçınmaya çağırdı.
İletişim Başkanlığı, A Milli Futbol Takımı’nın Paraguay ile oynayacağı Dünya Kupası eleme maçı öncesinde, yarın yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencileri düşünerek maç heyecanının ölçülü yaşanması çağrısında bulundu. Kurum, öğrencileri rahatsız edebilecek davranışlardan kaçınılmasını önemle rica etti.
İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, milli maç heyecanının YKS’ye girecek öğrencilerin sınav başarısını olumsuz etkilememesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Maç öncesi ve sonrasında yüksek sesli kutlama, konvoy ve korna kullanımından kaçınılması istendi.
Televizyon ve benzeri yayın araçlarının ses seviyesinin çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanması gerektiği belirtildi. Özellikle sınav sabahı gereksiz araç trafiği ve gürültüye neden olabilecek davranışlardan uzak durulması çağrısı yapıldı.
Sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerde azami sessizliğe özen gösterilmesi gerektiğini hatırlatan Başkanlık, öğrencilerin uzun süredir emek verdiği bu önemli sınavda dikkatlerini koruyabilmeleri için toplumsal duyarlılık sergilenmesi gerektiğini ifade etti.
Vatandaşlardan, milli takıma destek verirken aynı zamanda öğrencilerin sınav başarısına katkı sağlayacak sakin ve huzurlu bir ortamın korunmasına özen gösterilmesi talep edildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap