Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yükselişle başlarken, küresel piyasalarda ABD-İran uzlaşma beklentileri iyimserliği artırdı. Analistler kritik seviyeleri değerlendirdi.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,59’luk bir artışla 13.889,42 puandan başladı. Cuma gününü 13.808,20 puandan kapatan endeks, açılışta 81,22 puan yükseldi.
Bugünkü işlemlerde bankacılık endeksi yüzde 0,76, holding endeksi ise yüzde 0,65 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselişi yüzde 3 ile ulaştırma sektörü kaydetti. Kimya, petrol ve plastik sektörü ise yüzde 0,77 ile en çok gerileyen sektör oldu.
Küresel piyasalar, ABD ile İran’ın uzlaşmaya yaklaştığına dair açıklamalarla haftaya pozitif bir başlangıç yaptı. ABD Başkanı Donald Trump, İran ile müzakerelerin yapıcı ilerlediğini ve iyi bir anlaşma için acele etmeyeceklerini belirtti. Beyaz Saray da iki ülke arasındaki olası anlaşma için iyi bir noktada olunduğunu ancak tamamlanmasının günler sürebileceğini bildirdi.
New York Times’ın ABD ile İran’ın Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılması konusunda uzlaşmaya vardığı iddiası, piyasalardaki iyimserliği artırdı. Bu gelişmeler, iki ülkenin boğazın tam kapasiteyle işlerlik kazanması ve petrol arzının kesintisiz sürdürülmesi yönünde bir uzlaşıya yaklaşabileceği beklentilerini güçlendirdi.
Bugün ABD ve İngiltere başta olmak üzere bazı borsalar resmi tatil nedeniyle kapalı olacak. Yurt içinde ekonomik güven endeksi verisi takip edilecek.
Analistler, BIST 100 endeksinde teknik olarak 13.900 ve 14.000 seviyelerinin direnç, 13.700 ve 13.600 puanın ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap