Jean-Christophe Carret, Dünya Bankası’nın Türkiye Ülke Direktörü oldu. Carret, bankanın Türkiye’deki faaliyetlerine liderlik edecek ve paydaşlarla ilişkileri yönetecek.
Jean-Christophe Carret, Dünya Bankası’nın Türkiye Ülke Direktörü olarak göreve başladı. Carret, bu yeni pozisyonunda Dünya Bankası’nın Türkiye’deki tüm faaliyetlerine liderlik edecek. Ayrıca, Türk hükümeti ve diğer paydaşlarla yürütülen stratejik diyalogları, operasyonları ve işbirliklerini yönetmekle sorumlu olacak.
Carret, bu göreve Dünya Bankası’nın önceki Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez’in ardından geldi. Lopez’in görev süresinin ardından Türkiye’deki bankacılık operasyonlarının başına geçen Carret, uluslararası kalkınma alanındaki deneyimiyle öne çıkıyor.
Yeni Türkiye Direktörü Jean-Christophe Carret, Dünya Bankası bünyesinde çeşitli kritik görevlerde bulundu. Daha önceki görevinde İran, Irak, Ürdün, Lübnan ve Suriye’yi içeren bir bölümün direktörlüğünü üstlendi. Bu bölgedeki faaliyetler, farklı kalkınma zorlukları ve stratejik işbirliklerini kapsıyordu.
Carret, ayrıca Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Angola, Burundi ve Sao Tome ve Principe gibi ülkelerde de ülke direktörü olarak görev yaptı. Bu görevlerinde, karmaşık ve büyük ölçekli ülke programlarını başarıyla yönetti.
Dünya Bankası Grubu’na 2002 yılında katılan Carret, kariyerine Afrika Bölgesi’nde çevre ve doğal kaynaklar ekonomisti olarak başladı. O tarihten bu yana, hassas ve çeşitli kalkınma ortamlarında programların tasarlanması ve uygulanması konularında önemli roller üstlendi.
Fransa vatandaşı olan Jean-Christophe Carret, ekonomi alanında doktora derecesini MINES ParisTech’ten almıştır. Bu akademik geçmişi, küresel kalkınma projelerindeki liderlik rolünü desteklemektedir.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap