Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, 15.204,92 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Günlük işlem hacmi 246 milyar TL’ye ulaştı.
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü 70,89 puanlık artışla 15.133,54 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Gün içinde 15.204,92 puana ulaşan endeks, rekor seviyeden günü noktaladı. Toplam işlem hacmi ise 246 milyar lira olarak kaydedildi.
Bankacılık endeksi yüzde 0,93 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,52’lik düşüş yaşadı. Sektör endeksleri arasında en fazla yükselişi yüzde 3,82 ile madencilik, en fazla düşüşü ise yüzde 1,65 ile inşaat sektörü kaydetti.
Küresel piyasalarda, ABD ile İran arasındaki tansiyonun yükselmesiyle karışık bir seyir gözlendi. ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın ABD’nin önerdiği taslağa verdiği yanıtın kabul edilemez olduğunu belirtti. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi ise ABD’nin mantık dışı taleplerde ısrar ettiğini savundu.
Analistler, yarın yurt içinde veri akışının sakin olacağını belirtti. Yurt dışında ise Almanya’dan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve ZEW ekonomik güven endeksi, ABD’den ise TÜFE ve federal bütçe dengesi verileri takip edilecek. Teknik olarak BIST 100 endeksinde 15.200 ve 15.300 puan direnç, 15.000 ve 14.900 seviyeleri ise destek olarak izlenecek.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap