ABD Başkanı Trump’ın Ankara ziyaretinde uygulanan sıra dışı güvenlik önlemi dikkat çekti. Tuvalet atıklarının bile özel ekip tarafından ABD’ye taşınacağı bildirildi.
ABD Başkanı Donald Trump, NATO Liderler Zirvesi için geldiği Ankara’da sıra dışı bir güvenlik önlemi aldı. Yaklaşık 1400 kişilik geniş bir ekiple Türkiye’ye gelen Trump’ın ekibinde, biyolojik atıkların dahi özel olarak ABD’ye taşınmasını sağlayacak personel bulunuyor.
İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Trump’ın tuvalet atıklarının Türkiye’de bırakılmayacağı belirtildi. Özel bir ekip, bu atıkları toplayarak ülkesine geri götürecek. Bu uygulamanın temel amacı, yabancı ülkelerin Trump’ın biyolojik atıklarını inceleyerek sağlık durumu hakkında bilgi edinmesini engellemek.
Benzer bir durum daha önce Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Moskova ziyareti sırasında yaşanmıştı. 2022’deki bu ziyarette Macron’un, Rus doktorların yapacağı PCR testini reddettiği bildirilmişti. Reuters’a konuşan kaynaklar, Macron’un bu reddinin arkasında Rusya’nın Fransız liderin DNA’sını ele geçirebileceği endişesinin yattığını belirtmişti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap