İsrail, Gazze’de Kassam Tugayları’nın üst düzey komutanlarından İzzeddin el-Haddad’ı hava saldırısıyla hedef aldığını duyurdu. Savunma Bakanı Gallant talimatı Netanyahu ile birlikte verdiklerini açıkladı.
İsrail ordusu, Gazze kentine düzenlediği hava saldırısında İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın üst düzey komutanlarından İzzeddin el-Haddad’ı hedef aldığını duyurdu. Savunma Bakanı Yoav Gallant, Başbakan Binyamin Netanyahu ile birlikte saldırı talimatını verdiklerini belirtti.
Gallant, X platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, ateşkes sürecine rağmen Kassam Tugayları’nın önemli bir komutanı olan el-Haddad’ın saldırılarda hedef alındığını iddia etti. Bu operasyonun, İsrail’in bölgedeki güvenlik stratejisinin bir parçası olduğu öne sürüldü.
Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, Gazze kentinde hedef alınan bir binanın hasar gördüğünü ve alevler içinde kaldığını gösterdi. Saldırının ardından bölgede yoğun bir duman tabakasının oluştuğu görüldü.
Daha önce Savunma Bakanı Gallant, Hamas’ın üst düzey yöneticileri Halil el-Hayye ve İzzeddin el-Haddad gibi isimlere yönelik suikast tehdidinde bulunmuştu. Bu açıklama, İsrail’in bölgedeki askeri operasyonlarının devam edeceğine işaret etti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap