KKTC Başbakanı Üstel, Türkiye ile imzalanan doğal gaz mutabakatına tepki gösteren Rum yönetimine, “Susuz kaldığınızda size de su verebiliriz.” çağrısı yaptı.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Üstel, Türkiye ile imzalanan doğal gaz tedarik mutabakat zaptına tepki gösteren Rum yönetimine yanıt verdi. Üstel, Rum tarafının ambargolarına işaret ederek, “Kıbrıs Türk halkına insanlık dışı ambargoları ve izolasyonları dayatan zihniyetten bu beklenirdi.” dedi.
Başbakan Üstel, Türkiye ve KKTC arasında imzalanan “KKTC’ye Doğal Gaz Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı”na yönelik Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamalarına yazılı bir açıklama ile karşılık verdi. Rum tarafının bu anlaşmaya tepki göstermesinin şaşırtıcı olmadığını belirtti.
Üstel, Kıbrıs Rum liderliğinin şikayet etmek yerine Ada’ya gelen imkanlardan faydalanabileceğini söyledi. Rum halkının su ve enerji konusunda yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Üstel, “Susuz kaldığınızda size de su verebiliriz. Elektriğiniz tükendiğinde elektrik de verebiliriz.” çağrısında bulundu.
Anamur’dan getirilen temiz suyun Rumlar tarafından kullanılmadığını belirten Üstel, “Tankerlerle su getiriyorlar, paslı paslı su içiyorlar. Tertemiz Anamur suyunu içmiş olurlar.” ifadelerini kullandı. Kıbrıs Türk halkının su, elektrik ve doğal gaz ile Ada’nın parlayan yıldızı olacağını vurguladı.
Üstel, Türkiye ile doğal gaz, elektrik ve fiber optik altyapı projelerini hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi. Rum liderliğinin, Kıbrıs Türk halkının meşru temsilcilerinin aldığı kararların yasa dışı veya geçersiz olmadığını kabul etmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap