İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Ummanlı mevkidaşı Al-Busaidi ile Hürmüz Boğazı’nın geleceğini görüştü. İran, Umman ile dayanışma mesajı verdi.
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Yardımcısı Abbas Arakçi, Ummanlı mevkidaşı Seyid Bedir bin Hamad Al-Busaidi ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Hürmüz Boğazı’ndaki güncel durum değerlendirildi.
Arakçi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, görüşmenin verimli geçtiğini belirtti. İran’ın her türlü tehdide karşı Umman ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti.
Görüşmede, Hürmüz Boğazı’nın gelecekteki yönetimi uluslararası hukuk ve egemenlik sorumlulukları çerçevesinde ele alındı. Arakçi, komşu ülkelerle istişare yapma politikasını memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.
ABD ile İran arasındaki müzakere sürecindeki belirsizlik devam ederken, Tahran yönetimi bölgedeki ülkelerle diplomatik temaslarını sürdürüyor. Bu görüşme de bu temasların bir parçası olarak kayıtlara geçti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap