Ermenistan Ulusal Meclisi’nde tansiyon yükseldi, milletvekilleri birbirine girdi. Fiziksel kavgaya dönüşen olaylar sonrası meclise ambulans sevk edildi.
Ermenistan Ulusal Meclisi’nde dün akşamüstü yaşanan bir oturum sırasında iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında kavga çıktı. İktidar partisi Sivil Sözleşme’den Taron Chakhoyan’ın muhalefeti hedef alan sözleri tansiyonu yükseltti.
Tartışma, Chakhoyan’ın muhalefetteki Güçlü Ermenistan bloğu lideri Narek Karapetyan ile girdiği sözlü atışmayla alevlendi. Bu gelişmenin ardından diğer muhalefet milletvekilleri kürsüye doğru yürüyerek Chakhoyan’a tepki gösterdi.
Sözlü sataşmalar kısa sürede fiziksel kavgaya dönüştü. Milletvekilleri birbirlerine yumruklarla saldırdı. Yaşanan arbede üzerine meclis oturumuna ara verildi.
Olay yerine çağrılan güvenlik güçleri ve bazı milletvekilleri, meclis salonunda başlayan ve koridorlara taşan kavgayı ayırmakta güçlük çekti. Kavga yaklaşık yarım saat sürdü.
Kavganın ardından meclis binasına ambulans yönlendirildi. Güçlü Ermenistan partisinden milletvekili Andranik Gevorgyan’ın burnundan kan geldiği bildirildi. Milletvekili Ruben Mkhitaryan’ın ise kavgada kıyafetlerinin yırtıldığı tespit edildi.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap