Donald Trump, İran’a yönelik sert bir operasyonun sinyalini verdi. ABD’nin Hark Adası ve petrol altyapısını hedef alacağını duyuran Trump, İran’ın savunma gücünün büyük kısmının yok edildiğini belirtti.
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada İran’a yönelik sert bir askeri operasyonun sinyalini verdi. Trump, ABD’nin İran’ı bu gece itibarıyla hedef alacağını ve İran’ın savunma unsurlarının büyük bir kısmının yok edildiğini belirtti.
Trump, İran’ın donanması, hava kuvvetleri, radarları ve uçaksavar sistemlerinin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Açıklamada ayrıca, ABD’nin İran’ın petrol altyapı noktalarını ve Hark Adası’nı ele geçireceği kaydedildi. Trump, İran’ın petrol ve gaz ticaretinin tamamen kontrol altına alınacağını da sözlerine ekledi.
İran’ın petrol ihracatı için kritik bir öneme sahip olan Hark Adası, Basra Körfezi’nde yer almaktadır. Günlük yaklaşık 7 milyon varil yükleme kapasitesine sahip olan ada, İran’ın ham petrol ihracatının yaklaşık yüzde 90’ını karşılıyor. Bu durum, adayı stratejik bir hedef haline getiriyor.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), daha önce Donald Trump’ın talimatıyla İran’daki hedeflere yönelik saldırıların başlatıldığını duyurmuştu. İran Devrim Muhafızları Ordusu ise bu saldırılara karşılık olarak Kuveyt, Bahreyn ve Ürdün’deki bazı ABD noktalarını hedef aldığını bildirmişti.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap