Karadeniz’de Ukrayna’dan Türkiye’ye giden Türk sahipli kuru yük gemisine İHA ile saldırı yapıldı. İki mürettebat hafif yaralanırken, Türkiye bölgedeki risklere dikkat çekti.
Karadeniz’de Ukrayna’nın Odessa Limanı’ndan Türkiye’ye seyir halindeki Türk sahipli kuru yük gemisine insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlendi. Saldırıda gemi mürettebatından iki Türk vatandaşı hafif yaralandı.
Vanuatu bayraklı gemi, 28 Mayıs gecesi gerçekleşen saldırının hedefi oldu. Yaralanan mürettebatın durumu, Türkiye’nin Odessa Başkonsolosluğu tarafından yakından takip ediliyor. Geminin seyrini sürdürdüğü ve hasarın boyutunun değerlendirildiği bildirildi.
Karadeniz’de son dönemde artan savaş bağlantılı gerilimlerin bölge için oluşturduğu riskler ve tehditlere dikkat çekildi. Türkiye’ye yönelik olası olumsuz etkiler konusunda yapılan uyarıların tüm ilgili taraflara iletildiği belirtildi.
Açıklamada, savaşın kontrolsüz tırmanışına yol açabilecek adımlardan kaçınılması gerektiği vurgulandı. Sivil gemilerin seyrüsefer güvenliğinin sağlanması ve çatışmaların müzakere yoluyla sona erdirilmesi çağrılarının geçerliliğini koruduğu ifade edildi.
Türkiye, gerilimin önlenmesi ve barış sürecinin hızlandırılması amacıyla bölgesel işbirliği temelli ve sonuç odaklı önlemler geliştirmeye hazır olduğunu ilgili taraflara bir kez daha hatırlattı.
Türkiye’nin en güçlü ve en iddialı haber teması: Seobaz Haber Teması. Hız, SEO uyumu ve modern tasarımıyla rakiplerinizi geride bırakın, haber sitenizi zirveye taşıyın.
Yorum Yap